Utorak, 15. Septembar 2020
Neuigkeiten

SOLUM AG Novi član porodice u Sano grupaciji

Osnivanje Agrarnog instituta za govedarstvo

 

San se ostvaruje. Naš san se ostvaruje. 

Naš san, na kojem neumorno radimo, sebe ulažemo i u potpunosti posvećujemo. Mi vjerujemo u poljoprivredu, u njenu budućnost i dajemo primjer za to:
Prošle smo godine kupili Farmu svinja u Szakszend,oko 15 km od Mađarske tvornice u Csém, i tu osnivamo Sano Agrar Institut za svinjogojstvo.
Također u neposrednoj blizini Sano tvornice u Mađarskoj kupili smo Solum AG u Komarom.
Sano grupacija je sretna zbog novog člana porodice-Solum AG.

Na vrhu Mađarske

Solum AG koja je osnovana 1991 god. je vrhunska farma – i to u više pogleda. Sastoji se od odjeljenja za proizvodnju mlijeka i to na dvije lokacije, proizvodnja hrane, tržišni uzgoj usjeva, skladištenje krompira i pakovanje kao i proizvodnja ambalaže, koji rade u punoj sinergiji. U Solum AG je zaposleno 220 radnika. Na prvoj lokaciji se nalazi  900 Holstein-krava plus žensko potomstvo, na drugoj lokaciji 1250 Holstein-krava  sa dodatnim ženskim potomstvom. Obe farme  sa proizvodnjom  od preko 13 000 kg mlijeka  spadaju među tri najbolje farme u Mađarskoj.

Moderna štala na lokaciji Solum odgovara najvišim standardima u tehničkom smislu kao i za dobrobit životinja. Štale za krave su klimatizovane. Solum AG ima vlastitu mješaonu za stočnu hranu, koja snabdjeva obe farme hranom.

Solum AG obrađuje ukupno 2000 hektara obradive zemlje, kompanija je jedan od najvećih proizvođača krompira u Mađarskoj. Preostala obradiva površina se uglavnom koristi za proizvodnju osnovnog obroka.
 
Ulaganje u budućnost
 
Preuzimanjem Solum AG ne prestaju naši planovi i investiranje!
U narednim godinama investirati će se u nove štalske objekte, silose, objekte za mužu, skladišta za slamu i koncentrat ali i u nove tehnologije. Naravno, plan je i povećanje broja životinja.
Želimo Solum AG i farmu svinja u Skakszend razviti u Sano kompetencijske centre za govedarstvo i svinjogojstvo!
Moderna poljoprivreda danas. Na našem Poljoprivrednom institutu za govedarstvo i svinjogojstvo želimo pokazati potrošačima, kupcima i partnerima, kako danas izgleda moderna poljoprivreda u kontekstu digitalizacije i dobrobiti životinja.
 
Zajedno pravimo sledeći korak!

Direktan kontakt sa nama

Sano savremena ishrana životinja d.o.o.
+387 (0) 51 - 582 - 050
+387 (0) 51 - 580 - 293
Sano savremena ishrana životinja d.o.o.
Maglajani bb
78250 Laktaši
Bosna i Hercegovina